Langsung ke konten utama

Celebrate My New Age: Welcome 22

Celebrate My New Age
Assalamu'alaikum...
Hello guys! Welcome to my blog, Bee Balqis.

The day before yesterday (September 21) was my birthday. So, thank you so much for all of your beautiful duas. It is a the best gift for me.

Anyway almost a couple months, i didn't write down any single one of blog post. Because i'm very busy with my research as one of requirement to get my college degree. Honestly, i'm really miss doing blogging activities such as go to blogger gathering, write anything that what i like and feel, and of course hunting bunch of blog competitions (although i was rare hit it, hehe). 

But today i steal a few miutes to writing this short blog post for celebrate my day like last year.


Read my 21 y/o blog post: Merayakan Usia Baru: Menciptakan Impian

In this year i still keep some of my dreams and wishful like last year. Be a Jilbab Travel Writer and have a chance travelling to Korea. 

Alhamdulillah, with Allah permission i could reach some of my dreams and get a better plan in my 21 years old. Such as healthy, family, friends, have a chance to get a free travelling in Beijing, meet many amazing people, have a chance learn everything and etc. 

Bee Balqis Blog
Meet up with Asinan Blogger
Bee Balqis Blog
Launching New Oppo
Bee Balqis Blog
Oneday i will real in Finland.
Bee Balqis Blog
Got a spirit from embassy of Finland. Aamiin.
Bee Balqis Blog
Hanbok New Experience at KCCI. I wish i was in Korea :)
Bee Balqis Blog
Assalamualaikum Beijing! Where is Chung-Chung? Hehe
Bee Balqis Blog
I'm gonna miss you guys. (my classmate <3)

Now in my 22 y/o, i'm will make the same way like last year. I will write some of my dreams in this blog post. Such as my tag line: Dream, Write, Make It Come True.

Surely my first dreams are healthy, become a better muslimah and be a useful person. My another dreams are be a Jilbab Travel Blogger (yang berkah, bermanfaat dan berlimpah *ragu dengan tulisan bahasa inggrisnya, hehe). 


If in my 21 y/o, i dream to explore Korea. So in my 22, i  also want to travelling around Indonesia and have experience to discover Finlandia. If you follow my Instagram, you'll know how much i dream all of this. My instagram is bee_balqis ( hint hint :D ).

Actually many wishful and dreams that i have, but i think that's all i could tell to you. I hope you guys always have a wonderful day. See you later on my another blog post.


Oh ya, i'm forget one wish again. I hope could finishing my study soon. So Bee could attend in graduation ceremony on November 2016 *hint hint again. Hehehe :D (Aamiin).

Ok... Bye Bye ~

Disclaimer: I'm write this post without check in google translate before. So i'm apologize for my english. Why i'm write this post in english? Because lagi pengen aja (bingung nulis bahasa inggrisnya). :D

Komentar

  1. Happy Birthday, may all the success be with you. Do your best! You still have long way to run.

    BalasHapus
    Balasan
    1. aamiin. Thank you mba Junita. I will do my best. :)

      Hapus
  2. Berkah, berguna, melimpah: full of bless and useful. :) It's ok to write English, not have to wait until our grammar perfect. May all your dream be heard by Allah. Happy 22nd birthday :)

    BalasHapus
    Balasan
    1. Thank you for helping mba Nita. Agree with you. We don't have to wait untill our english perfect. Because practice make us learn to perfect.

      Aamiin. :)

      Hapus
  3. Hope your dreams will come true.

    greetings from a new fellowblogger. I also write in English ;-)

    mommysnextstep.blogspot.com

    BalasHapus
    Balasan
    1. hello mba Damarojat. With my pleasure, i'll visti your blog :D nice to know you :)

      Hapus
  4. aaaa kamu muda sekali ;p anyway, happy belated birthday yaaa, semoga semakin banyak cita2 baik yang akan tercapai di umur 22 ini :)

    BalasHapus
    Balasan
    1. haha udah gak muda atu mba. Bukan 18 tahun lagi. :D

      Aamiin. Thank you buat ucapannya.

      Hapus
  5. Horeee. Oka udah tambah gede. Keren udah pelesiran ke luar negeri.

    BalasHapus
  6. umur 22 ya ingin deh kembali ke umur itu, selamat ulang tahun ya

    BalasHapus
  7. hepibidayyyyy \m/ beda 10 taun kakaaakk

    BalasHapus
  8. Hai, Oka yang kemarin abis sidang! Selamat ya.... happy birthday ya!! *telat banget ya? wkwkw..

    BalasHapus
  9. selamat menempuh usia 22 kak :D
    Sukses terus yaaa

    BalasHapus
  10. Aq br mendarat di blog oka lagi nih.. happy belated birthday wishes dear, aamiin aamiin aamiin for every wish, may Allah bless ur wishes

    BalasHapus
  11. Selamat ulang tahun. Gak apa-apa telat banget, ya. Semoga apa yang dicita-citakan tercapai :)

    BalasHapus

Posting Komentar

Postingan populer dari blog ini

Sayuran Khas Indonesia: Enaknya Tebu Telur

Sayuran Khas Indonesia: Enaknya Tebu Telur Pernahkah anda  mencicipi sayur Bunga Tebu? Bagaimana rasanya? Enak bukan? Atau jangan-jangan belum pernah mencobanya? Atau tidak tau bahwa tanaman yang mirip tebu ini memiliki bunga yang dapat dimakan? Bunga Tebu atau biasa disebut Tebu Telur adalah termasuk jenis sayur-sayuran. Dalam bahasa latin namanya adalah Saccharum edule Hasskarl . Kalau di Jawa, Tebu Telur bernama Tiwu Endog atau Terubus . Sedangkan di daerah Jawa Tengah dan Jawa Timur dikenal dengan Tebu Endog atau Tebu Terubuk . Alasan kenapa bunga tebu ini disebut Tebu Telur karena teksturnya mirip dengan telur ikan. Awalnya ketika Mama menawarkan Tebu Telur , dibayangan saya bentuknya bulat-bulat putih, lembek seperti ulat. Saya diam saja ketika tau Mama berhasil memborong banyak Tebu Telur di pasar Sanggau untuk dibawa pulang ke Pontianak sebagai menu masakan di rumah dan oleh-oleh ke tetangga.

Pertama Kalinya Ikut Buda' Blogger Pontianak Gathering di Hotel NEO Gajah Mada

Jam di layar handphone menunjukkan pukul 18:24 Wib. Sebelum berangkat, ta k lupa Bee memastikan kembali baterai dan kartu memori sudah terpasang di dalam kamera. Lalu b ergegas Bee taruh di dalam totebag.  "Sudah pasti terlambat," gumam Bee dan kemudian sedikit menambah laju motor mengingat di undangan acara akan dimulai 6 menit lagi. Ternyata arus lalu lintas kota Pontianak di malam jumat saat itu cukup ramai. Ada yang santai di coffee shop , berbelok menuju Mall, ataupun nongkrong di Taman Digulis. Sedangkan Bee dalam perjalanan menuju ke salah satu hotel bintang tiga Kota Pontianak, Hotel NEO Gajah Mada yang berlokasi di Jalan Gajah Mada untuk menghadiri Buda' Blogger Pontianak mini gathering .  Sebelum makan-makan, kita foto dulu

Gaya Berbusana Ramah Lingkungan Bersama Royal Golden Eagle (RGE)

Sustainable Fashion with Royal Golden Eagle Enggak apa-apa beli pakaian di toko-toko fast fashion , toh memang butuh dan terpakai, lagi pula tidak terus-terusan beli. Assalamu'alaikum. Hallo semuanya! Apakah kalian memikirkan hal yang sama? Begitulah respon Bee sebelum menulis tulisan ini. Berli ndung di kata-kata: terpakai dan tidak beli setiap saat, menjadi alasan untuk kita berbelanja pakaian fast fashion atau fesyen cepat. Namun setelah baca dan nonton berbagai referensi mengenai sisi gelap fast fashion , Bee rasanya ‘berdosa’, sedih, dan menyesal karena fast fashion tidak hanya berdampak buruk buat lingkungan, tapi juga sosial.