Skip to main content

Celebrate My New Age: Welcome 22

Celebrate My New Age
Assalamu'alaikum...
Hello guys! Welcome to my blog, Bee Balqis.

The day before yesterday (September 21) was my birthday. So, thank you so much for all of your beautiful duas. It is a the best gift for me.

Anyway almost a couple months, i didn't write down any single one of blog post. Because i'm very busy with my research as one of requirement to get my college degree. Honestly, i'm really miss doing blogging activities such as go to blogger gathering, write anything that what i like and feel, and of course hunting bunch of blog competitions (although i was rare hit it, hehe). 

But today i steal a few miutes to writing this short blog post for celebrate my day like last year.


Read my 21 y/o blog post: Merayakan Usia Baru: Menciptakan Impian

In this year i still keep some of my dreams and wishful like last year. Be a Jilbab Travel Writer and have a chance travelling to Korea. 

Alhamdulillah, with Allah permission i could reach some of my dreams and get a better plan in my 21 years old. Such as healthy, family, friends, have a chance to get a free travelling in Beijing, meet many amazing people, have a chance learn everything and etc. 

Bee Balqis Blog
Meet up with Asinan Blogger
Bee Balqis Blog
Launching New Oppo
Bee Balqis Blog
Oneday i will real in Finland.
Bee Balqis Blog
Got a spirit from embassy of Finland. Aamiin.
Bee Balqis Blog
Hanbok New Experience at KCCI. I wish i was in Korea :)
Bee Balqis Blog
Assalamualaikum Beijing! Where is Chung-Chung? Hehe
Bee Balqis Blog
I'm gonna miss you guys. (my classmate <3)

Now in my 22 y/o, i'm will make the same way like last year. I will write some of my dreams in this blog post. Such as my tag line: Dream, Write, Make It Come True.

Surely my first dreams are healthy, become a better muslimah and be a useful person. My another dreams are be a Jilbab Travel Blogger (yang berkah, bermanfaat dan berlimpah *ragu dengan tulisan bahasa inggrisnya, hehe). 


If in my 21 y/o, i dream to explore Korea. So in my 22, i  also want to travelling around Indonesia and have experience to discover Finlandia. If you follow my Instagram, you'll know how much i dream all of this. My instagram is bee_balqis ( hint hint :D ).

Actually many wishful and dreams that i have, but i think that's all i could tell to you. I hope you guys always have a wonderful day. See you later on my another blog post.


Oh ya, i'm forget one wish again. I hope could finishing my study soon. So Bee could attend in graduation ceremony on November 2016 *hint hint again. Hehehe :D (Aamiin).

Ok... Bye Bye ~

Disclaimer: I'm write this post without check in google translate before. So i'm apologize for my english. Why i'm write this post in english? Because lagi pengen aja (bingung nulis bahasa inggrisnya). :D

Comments

  1. Happy Birthday, may all the success be with you. Do your best! You still have long way to run.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aamiin. Thank you mba Junita. I will do my best. :)

      Delete
  2. Berkah, berguna, melimpah: full of bless and useful. :) It's ok to write English, not have to wait until our grammar perfect. May all your dream be heard by Allah. Happy 22nd birthday :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for helping mba Nita. Agree with you. We don't have to wait untill our english perfect. Because practice make us learn to perfect.

      Aamiin. :)

      Delete
  3. Hope your dreams will come true.

    greetings from a new fellowblogger. I also write in English ;-)

    mommysnextstep.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hello mba Damarojat. With my pleasure, i'll visti your blog :D nice to know you :)

      Delete
  4. aaaa kamu muda sekali ;p anyway, happy belated birthday yaaa, semoga semakin banyak cita2 baik yang akan tercapai di umur 22 ini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha udah gak muda atu mba. Bukan 18 tahun lagi. :D

      Aamiin. Thank you buat ucapannya.

      Delete
  5. Horeee. Oka udah tambah gede. Keren udah pelesiran ke luar negeri.

    ReplyDelete
  6. umur 22 ya ingin deh kembali ke umur itu, selamat ulang tahun ya

    ReplyDelete
  7. hepibidayyyyy \m/ beda 10 taun kakaaakk

    ReplyDelete
  8. Hai, Oka yang kemarin abis sidang! Selamat ya.... happy birthday ya!! *telat banget ya? wkwkw..

    ReplyDelete
  9. selamat menempuh usia 22 kak :D
    Sukses terus yaaa

    ReplyDelete
  10. Aq br mendarat di blog oka lagi nih.. happy belated birthday wishes dear, aamiin aamiin aamiin for every wish, may Allah bless ur wishes

    ReplyDelete
  11. Selamat ulang tahun. Gak apa-apa telat banget, ya. Semoga apa yang dicita-citakan tercapai :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sayuran Khas Indonesia: Enaknya Tebu Telur

Sayuran Khas Indonesia: Enaknya Tebu Telur Pernahkah anda  mencicipi sayur Bunga Tebu? Bagaimana rasanya? Enak bukan? Atau jangan-jangan belum pernah mencobanya? Atau tidak tau bahwa tanaman yang mirip tebu ini memiliki bunga yang dapat dimakan? Bunga Tebu atau biasa disebut Tebu Telur adalah termasuk jenis sayur-sayuran. Dalam bahasa latin namanya adalah Saccharum edule Hasskarl . Kalau di Jawa, Tebu Telur bernama Tiwu Endog atau Terubus . Sedangkan di daerah Jawa Tengah dan Jawa Timur dikenal dengan Tebu Endog atau Tebu Terubuk . Alasan kenapa bunga tebu ini disebut Tebu Telur karena teksturnya mirip dengan telur ikan. Awalnya ketika Mama menawarkan Tebu Telur , dibayangan saya bentuknya bulat-bulat putih, lembek seperti ulat. Saya diam saja ketika tau Mama berhasil memborong banyak Tebu Telur di pasar Sanggau untuk dibawa pulang ke Pontianak sebagai menu masakan di rumah dan oleh-oleh ke tetangga.

Perjalanan Hemat Sekeluarga Ala Backpacker ke Kuching, Malaysia

Assalamualaikum, halo semuanya! Menjelang lebaran Idul Fitri 2019 lalu, Bee mendapatkan tugas oleh kantor ke Kuching, Malaysia. Setelah beres urusan kerjaan, Bee ambil cuti dan berencana untuk menikmati bulan Ramadhan yang tinggal beberapa hari lagi dengan melakukan perjalanan ala backpacker mulai dari Sarawak - Miri - Brunei Darussalam bersama keluarga, dan dilanjutkan backpacker-an dengan teman ke Kota Kinabalu.

Berburu Sunset di Pulau Lemukutan

Assalamu'alaikum, halo semuanya! Kalian pernah enggak sih waktu jalan-jalan melakukan hal nekat? Soalnya Bee baru saja melakukan aksi nekat sewaktu traveling  ke Pulau Lemukutan, hehe. Untuk kedua kalinya Bee main ke Pulau Lemukutan, dan di kesempatan ini Bee 'nyempil' di acara Mama, rombongan ibu-ibu. Selama Mama sibuk dengan kegiatannya, Bee main sendiri di sekitar penginapan. Nah menjelang sore, saat bingung mau ngapaian, tiba-tiba 'ting tong' ide muncul di kepala. "Ah, nonton sunset aja kali ya?" batin Bee. Beberapa menit jalan kaki menyusuri deretan rumah, Bee enggak melihat tanda-tanda lokasi buat nonton sunset . "Ya Allah, pintar banget," ucap Bee sendiri sambil tepok jidat, "harusnya cek peta, biar ketauan lokasi dan mataharinya." Btw , sinyal di Pulau Lemukutan yang ada cuma kartu Telkomsel dan IM3 ya. Pas cek google maps , Bee auto kaget. Bagaimana enggak kaget, lokasi matahari terbenam adanya d